dilluns, 16 de juliol del 2007

Números i lletres

Permeteu-me que intervingui en la vostra web. Jo desconec en Tom Waits, a en Maradona l’he vist jugar a futbol i potser l’Stallone és el que he seguit més de prop en la seva filmografia. Aquí hauria de fer un incís per comentar la faceta d’escriptor de l’Stallone: el fet de que la qualitat de l’obra sigui molt baixa (tot i les fantàstiques descripcions que fa puntualment: “agrio era el molde...”) més que una crítica envers el personatge ha de ser un element més que, per comparació, ens permeti valorar objectivament la seva brillant trajectòria com a actor.
Com deia, fruit del meu desconeixement, em veig obligat ha fer un comentari des d’un punt de vista que no encara no hagi estat tractat a la vostra web: els números i les lletres. Efectivament els números són molt importants a la nostra societat actual, ens permeten contar (la quantitat de fills que tenim, els dies que falten pel cap de setmana o les vegades que engegaríem a cagar a una determinada persona amb qui no ens avenim), ens permeten també classificar (Federer és el primer, Alonso serà el segon, Pedrosa el tercer, l’Eudald el quart, etc.) i fer estadístiques (la borsa puja un 2 %, el 50 % de 4 són 2 i el 100% dels elefants tenen trompa). De las lletres que podem dir?, les necessitem fins i tot per pagar. Hi ha persones que no s’han llegit un llibre ni per error però es saben de memòria la matrícula del seu cotxe o la marca de les ulleres de sol de la Penelope Cruz. Fins aquí tots d’acord, ara bé, quina relació hi ha entre les lletres, els números i els nostres herois? Molt fàcil, fixeu-vos en els seus noms:
THOMAS ALAN WAITS 15 lletres
MICHAEL SYLVESTER ENZINO STALLONE 30 lletres
DIEGO ARMANDO MARADONA 20 lletres
Totes les xifres són múltiples de 5. Una d’elles és la meitat d’una altra. Dues acaben en zero. Totes tenen 2 dígits. Brutal, no? Doncs fem una volta de cargol més al tema, ara prenem els seus noms més típics:
TOM WAITS 8
STALLONE 8
MARADONA 8
Tots de 8 xifres: acollonant! Creieu que és una casualitat? Vosaltres mateixos, però en qüestions trascendents (i aquesta ho és) no existeixen les casualitats. Us heu preguntat per exemple per què en tots tres noms es repeteixen sistemàticament les lletres “a” i “o”. Doncs feu-ho, perquè és en aquests petits detalls que ens passen desapercebuts durant la nostra vida quotidiana, on s’amaga la veritat de les coses.
Aquesta ha estat només una petita introducció al misteri de les lletres i els números que envolten aquests 3 personatges, estic segur que si el tema us interessa, vosaltres mateixos començareu a desvetllar altres combinacions i relacions que resten amagades a un primer cop d’ull. Endavant!
Albert Waitstallona

1 comentari:

Anònim ha dit...

Vull felicitar apassionadament l'autor d'aquest escrit. Malgrat els recels mostrats per diverses persones davant la temàtica del blog queda demostrat que no s'ha de defallir. A més, aquesta aportació ha de servir d'exemple i motivació per continuar treballant.

Visca els tres genis!